Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Αριθμός έκτακτης ανάγκης 112: Σε λειτουργία από το τέλος του 2019 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
[Newsbeast]: Αριθμός έκτακτης ανάγκης 112: Σε λειτουργία από το τέλος του 2019 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

[Newsbeast]: Αριθμός έκτακτης ανάγκης 112: Σε λειτουργία από το τέλος του 2019 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε μπορείτε να τα καλέσετε, σε ποιες περιπτώσεις ενεργοποιείται και αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του

Έτοιμο έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή θα είναι από το τέλος του 2019 το σύστημα 112 για τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Για τη λειτουργία του ενημερώθηκε σήμερα 19 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε σχετική σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης και περιλαμβάνει εξερχόμενο και εισερχόμενο σκέλος, δηλαδή σύστημα που χρησιμοποιείται από τον πολίτη και προς αυτόν.

Αυτό σημαίνει ότι από τη μια πλευρά, ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ . Ο πολίτης μπορεί να καλέσει το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης , οπουδήποτε στην Ελλάδα .

Από την άλλη πλευρά, η υπηρεσία επιτρέπει την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών με την αποστολή μηνυμάτων μέσω διάφορων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας.

Οι λειτουργίες του 112 για όσους θέλουν να το καλέσουν:

  • Λειτουργία του 112 όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
  • Η κλήση είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ακόμη και χωρίς κάρτα SIM, καθώς και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.
  • Οαριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!