Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Αρχίζει σήμερα το μεγάλο «άνοιγμα» της Σαουδικής Αραβίας στους τουρίστες
[Newsbeast]: Αρχίζει σήμερα το μεγάλο «άνοιγμα» της Σαουδικής Αραβίας στους τουρίστες

[Newsbeast]: Αρχίζει σήμερα το μεγάλο «άνοιγμα» της Σαουδικής Αραβίας στους τουρίστες

Το πρόγραμμα για χορήγηση visa και η χαλάρωση των περιορισμών για τις τουρίστριες

Η Σαουδική Αραβία ανοίγει σήμερα στους ξένους τουρίστες για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάρτησής της από το πετρέλαιο.

Το βασίλειο θα θέσει σήμερα σε ισχύ καθεστώς visa για 49 χώρες, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα για τις γυναίκες επισκέπτριες.

Ο υπουργός Τουρισμού Ahmad al-Khateeb έκανε λόγο για μία «ιστορική στιγμή» για τη χώρα.

Μέχρι σήμερα, όπως εξηγεί το BBC, το καθεστώς visa περιοριζόταν ουσιαστικά σε προσκυνητές, επιχειρηματίες και μετανάστες εργάτες.

Η Σαουδική Αραβία ελπίζει να εξασφαλίσει ξένες επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία και προσδοκά ο τουρισμός της να ανέβει από το 3% του ΑΕΠ στο 10% έως το 2030.

«Οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από τους θησαυρούς που έχουμε να μοιραστούμε. Πέντε μέρη Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ζωηρό τοπικό χρώμα και φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα» τόνισε ο al-Khateeb.

Οι ξένες γυναίκες, οι τουρίστριες, δεν θα απαιτείται να φορούν την ολόσωμη αμπάγια που φορούν οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, όταν κινούνται σε δημόσιους χώρους, αλλά θα πρέπει να διατηρούν σεμνό ντύσιμο. Δεν θα υπάρχουν επίσης περιορισμούς για τις «ασυνόδευτες» γυναίκες, όπως εξηγεί το BBC.

«Έχουμε μία κουλτούρα. Πιστεύουμε πως οι φίλοι και οι φιλοξενούμενοί μας θα σεβαστούν αυτή την κουλτούρα» προσθέτει ο υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!