Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Αρχιτεκτονική δημιουργία γιν γιανγκ για τα δύο γιγάντια πάντα της Κοπεγχάγης
[Newsbeast]: Αρχιτεκτονική δημιουργία γιν γιανγκ για τα δύο γιγάντια πάντα της Κοπεγχάγης

[Newsbeast]: Αρχιτεκτονική δημιουργία γιν γιανγκ για τα δύο γιγάντια πάντα της Κοπεγχάγης

Οι Μάο Σουν και Σινγκ Ερ μπήκαν στο καινούργιο «σπίτι» τους – Δείτε τις φωτογραφίες

Δομή σε σχέση γιν και γιανγκ, η οποία θα ήταν η φωλιά δύο γιγάντιων πάντα στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης , είχε παρουσιάσει στις αρχές του 2017 το αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group (BIG).

Τώρα, λίγους μήνες μετά την άφιξη τους στη Δανία, οι Μάο Σουν και Σινγκ Ερ από το Τσενγκντού της Κίνας μπήκαν στο καινούργιο «σπίτι» τους.

Το πρότζεκτ, στόχος του οποίου ήταν να δημιουργήσει ένα γαλήνιο περιβάλλον για ένα από τα πιο σπάνια βιολογικά είδη του πλανήτη μας, είναι προϊόν σειράς εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν ειδικοί των πάντα, ζωολόγοι και κτηνίατροι, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Η κυκλική φωλιά των πάντα είναι χωρισμένη σε δύο περιοχές, οι οποίες έχουν τη μορφή του συμβόλου γιν και γιανγκ. «Η αρχιτεκτονική είναι σαν την προσωπογραφία» εξηγεί στο Designboom ο Bjarke Ingels. «Το να σχεδιάζεις το σπίτι κάποιου είναι σαν να αιχμαλωτίζεις την ουσία του, τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του σε μια μορφή οικοδομημένη. Στην περίπτωση των δύο γιγάντιων πάντα, η μοναδική μοναχική φύση τους απαιτεί δύο παρόμοια αλλά ξεχωριστά ενδιαιτήματα, ένα για τον Μάο Σουν και ένα για την Σινγκ Ερ. Στο ενδιαίτημα έχει δοθεί η μορφή ένα γιγαντιαίου συμβόλου γιν και γιανγκ, με δύο ημίσεα: η αρσενική και θηλυκή πλευρά συμπληρώνουν η μία την άλλη για να σχηματίσουν ένα ενιαίο κυκλικό όλον».

Στο εσωτερικό της φωλιάς των πάντα, μια ποικιλία φυτών, βράχων, δέντρων για να σκαρφαλώνουν επιτρέπει στους δύο αξιαγάπητους «γίγαντες» να αποσύρονται, να ξεκουράζονται, τα τρώνε ή να βρίσκουν σκιά, όντας ορατοί από τους επισκέπτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!