Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»
[Newsbeast]: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

[Newsbeast]: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Οι όροι υπαγωγής στο καθεστώς ενισχύσεων

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η προκήρυξη καθεστώτος ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων » του αναπτυξιακού νόμου (ν. 4399/2016).

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων ορίστηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και η λήξη την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

Όπως ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η ενέργεια είναι διαθέσιμη στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτικοί φορείς μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προς υπαγωγή στο καθεστώς.

Σκοπός-Διάρκεια Καθεστώτος

Στόχος του καθεστώτος είναι η παροχή ενός πλήρους πλαισίου κινήτρων με βασικό στόχο τη δημιουργία επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που προτίθενται να πραγματοποιήσουν αρχική επένδυση σε κάποιον από τους επιλέξιμους κλάδους του νόμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ, εκ των οποίων 145.000.000 ευρώ που αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 5.000.000 ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Όροι και προϋποθέσεις υπαγωγής

1. Συμμετοχή φορέα στο κόστος του επενδυτικού σχεδίου

Η συμμετοχή του φορέα στο συνολικό επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να γίνει είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων είτε με εξωτερική χρηματοδότηση, με την προϋπόθεση ότι το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) αυτού δεν περιέχει καμία κρατική ενίσχυση, δημόσια στήριξη ή παροχή (άρθρο 14 παρ. 14 Γ.Α.Κ.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!