Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αποστολάκης: Θα πρέπει να ανησυχούμε διαρκώς για ένα ατύχημα
[Newsbeast]: Αποστολάκης: Θα πρέπει να ανησυχούμε διαρκώς για ένα ατύχημα

[Newsbeast]: Αποστολάκης: Θα πρέπει να ανησυχούμε διαρκώς για ένα ατύχημα

«Έχουμε καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου»

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Sullivan συναντήθηκε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. Κατά τη διάρκεια των επαφών τους συζητήθηκε το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις τοποθετήσεις του επισήμανε το άριστο επίπεδο αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, όπως προκύπτει από το πλήθος των κοινών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και από τον στρατηγικό διάλογο των δύο χωρών που έλαβε χώρα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2018

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στην Τουρκία. «Θα ήθελα επίσης να εκφράσω δημόσια την ανησυχία μου σχετικά με τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση της Τουρκίας , η οποία εκφράζεται μέσω αβάσιμων ισχυρισμών και οι οποίοι περιφρονούν την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Συνεπώς, θα πρέπει όλοι να ανησυχούμε διαρκώς για την προοπτική ενός ατυχήματος με πιθανώς πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε: «Θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μας ανησυχία για την πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει παράνομες εργασίες γεώτρησης στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δημοκρατίας της Κύπρου. Έχουμε καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στην εν λόγω θαλάσσια ζώνη και να αποφύγει περαιτέρω μονομερείς ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!