Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Απολύθηκε ο πρόεδρος των Φίλων του Παλαί ντε Τοκιό, αποκάλεσε την Γκρέτα Τούνμπεργκ τρελή
[Newsbeast]: Απολύθηκε ο πρόεδρος των Φίλων του Παλαί ντε Τοκιό, αποκάλεσε την Γκρέτα Τούνμπεργκ τρελή

[Newsbeast]: Απολύθηκε ο πρόεδρος των Φίλων του Παλαί ντε Τοκιό, αποκάλεσε την Γκρέτα Τούνμπεργκ τρελή

«Εύχομαι κάποιος παρανοϊκός να την πυροβολήσει» είπε μεταξύ άλλων

Απομακρύνθηκε από το αξίωμά του ο Μπερνάρ Σενεμπό, πρόεδρος του συνδέσμου των «Φίλων του Παλαί ντε Τοκιό», του γνωστού παρισινού κέντρου τέχνης, μετά τη δημοσίευση απειλητικών και προσβλητικών σχολίων στο Facebook για τη 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ .

Σχολιάζοντας άρθρο του περιοδικού Slate, ο Σενεμπό χαρακτήρισε «τρελή» την Τούνμπεργκ και δήλωσε «πως πρέπει να την πυροβολήσουμε», προσθέτοντας: «Εύχομαι κάποιος παρανοϊκός να την πυροβολήσει».

Η απάντηση του Παλαί ντε Τοκιό ήταν άμεση. Με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter το Μουσείο τονίζει πως «καταδικάζει αυτές τις δηλώσεις και παίρνει αποστάσεις από αυτές τις θέσεις», προσθέτοντας πως η Γενική Συνέλευση των Φίλων του Παλαί ντε Τοκιό θα συνέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο.

Με βάση τα καθήκοντά του, ο Σενεμπό ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη δικτύου χορηγών και για την κοινωνική προβολή του μεγαλύτερου κέντρου σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του δε στο περιοδικό Artforum, ο Σενεμπό εκφράζει στις 29 Σεπτεμβρίου «τη βαθιά θλίψη του για τις λέξεις αυτές που εξέπληξαν πολλούς ανθρώπους, από τους οποίους ζητώ συγγνώμη για την οργή που ένοιωσα» και προσθέτει: «Φυσικά και δεν παρακινώ τη δολοφονία της Γκρέτα Τούνμπεργκ και σας ζητώ να πιστέψετε πως στο πλαίσιο του ‘παιχνιδιού’ στο Facebook τα λόγια αυτά γλίστρησαν από το μυαλό και τις προθέσεις μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!