Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Αποκλεισμένο το Βερολίνο, στους δρόμους ακτιβιστές για το κλίμα
[Newsbeast]: Αποκλεισμένο το Βερολίνο, στους δρόμους ακτιβιστές για το κλίμα

[Newsbeast]: Αποκλεισμένο το Βερολίνο, στους δρόμους ακτιβιστές για το κλίμα

Χίλιοι διαδηλωτές κατασκήνωσανμεταξύ της Καγκελαρίας και του Κοινοβουλίου

Στο κάλεσμα της οργάνωσης «Extinction Rebellion» ανταποκρίνονται διαδηλωτές για το κλίμα στο Βερολίνο , προχωρώντας σε αποκλεισμό κεντρικών οδικών αρτηριών της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η οργάνωση προγραμματίζει από σήμερα και για δύο εβδομάδες ανάλογες δράσεις σε πολλές πόλεις σε όλον τον πλανήτη.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές κατασκήνωσαν ήδη από το Σαββατοκύριακο στον χώρο μεταξύ της Καγκελαρίας και του Κοινοβουλίου, ενώ από το πρωί συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι. Στόχος των διοργανωτών είναι οι «αυθόρμητες ειρηνικές δράσεις», οι οποίες ωστόσο παρακωλύουν την κυκλοφορία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, καθώς θεωρούν ότι το ζήτημα είναι πλέον τόσο επείγον ώστε να δικαιολογεί και ριζοσπαστικές ενέργειες, πέρα από τις «Παρασκευές για το Μέλλον».

«Ο αποκλεισμός δρόμων δεν είναι μικροπταίσμα» δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν και απέκλεισε το ενδεχόμενο διαλόγου με οργανώσεις όπως η «Extinction Rebellion». Πάρα πολλοί πολίτες στην χώρα μας συμμερίζονται την ανησυχία για την προστασία του κλίματος, δήλωσε ο κ. Μπράουν, αλλά «δεν μπορούν να γίνονται επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική κυκλοφορία», τόνισε. «Τέτοιοι ακτιβιστές δεν μπορούν να είναι συνομιλητές μας. Και τα “ταμπού” σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις δεν είναι σωστό να σπάνε. Ο αποκλεισμός δρόμων είναι επικίνδυνος», πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στην Βild και αμφισβήτησε ακόμη και το εάν με τέτοιες ενέργειες επιτυγχάνεται ο στόχος των διοργανωτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!