Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αποκάλυψη: Εξονυχιστικός έλεγχος στο Μαξίμου υπό το φόβο υποκλοπών
[Newsbeast]: Αποκάλυψη: Εξονυχιστικός έλεγχος στο Μαξίμου υπό το φόβο υποκλοπών

[Newsbeast]: Αποκάλυψη: Εξονυχιστικός έλεγχος στο Μαξίμου υπό το φόβο υποκλοπών

Για λόγους ασφαλείας άλλαξαν όλοι οι τριψήφιοι κωδικοί των «πορτοκαλί» τηλεφώνων που διαθέτουν οι υπουργοί και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Όταν ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, μπήκαν αρχικά στο νεοκλασικό κτίριο της Ηρώδου Αττικού οι πιο στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του και ακολούθως τοποθετήθηκε και το υπόλοιπο επιτελείο του.

Πριν όμως γίνει αυτό, πραγματοποιήθηκε όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ενδελεχής σάρωση όλων των γραφείων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν υπάρχουν «κοριοί» ή άλλες συσκευές παρακολούθησης και συνακρόασης που μπορεί να είχαν τοποθετηθεί όχι αναγκαστικά από τους προηγούμενους κατόχους αλλά από τρίτους, π.χ. μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Το ίδιο είχε πράξει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν μπήκε στο Μέγαρο . Ευτυχώς, όλοι οι χώροι βρέθηκαν «καθαροί».

Ωστόσο από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατά καιρούς έχουν υπάρξει υποψίες για παρακολούθηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και για το λόγο αυτό αλλάζουν συνεχώς κωδικοί και τηλεφωνικοί αριθμοί όταν πρόκειται για ευαίσθητες επικοινωνίες.

Μάλιστα πολύ πρόσφατα, αντικαταστάθηκαν όλες οι διαβαθμισμένες τηλεφωνικές συσκευές των υπουργών προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της ρητορικής και των απειλών του εκ μέρους της τουρκικής πλευράς με αφορμή την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.

Τα πάλαι ποτέ «πορτοκαλί» τηλέφωνα που διαθέτουν υπουργοί, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και μια σειρά από κρατικούς αξιωματούχους έχουν αντικατασταθεί από περίπου 200 σκουρόχρωμες απόρρητες συσκευές που μεταφέρουν το σήμα μέσω ενός ασφαλούς δορυφορικού συστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!