Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Η ΕΕ απειλεί τις ΗΠΑ με δασμούς 20 δισ. ευρώ: Τσάντες, τρακτέρ, κέτσαπ και ψάρια στη λίστα
[Newsbeast]: Η ΕΕ απειλεί τις ΗΠΑ με δασμούς 20 δισ. ευρώ: Τσάντες, τρακτέρ, κέτσαπ και ψάρια στη λίστα

[Newsbeast]: Η ΕΕ απειλεί τις ΗΠΑ με δασμούς 20 δισ. ευρώ: Τσάντες, τρακτέρ, κέτσαπ και ψάρια στη λίστα

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και σχεδόν 15 χρόνια

Κατάλογο έντεκα σελίδων με αμερικανικές εισαγωγές ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στις οποίες σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς, στο πλαίσιο της διατλαντικής διαμάχης για τις ενισχύσεις στις εταιρίες αεροσκαφών, έδωσε στη δημοσιότητα η πλευρά των Βρυξελλών.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τσάντες, τρακτέρ, φτυάρια και ψάρια.

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και σχεδόν 15 χρόνια ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου αναφορικά με τις επιδοτήσεις που έχουν δοθεί στην αμερικανική εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Boeing και την ευρωπαϊκή ανταγωνίστριά της Airbus. Αφού και οι δύο πλευρές έχουν κατά καιρούς κερδίσει μεμονωμένες μάχες, η κάθε μία ζητά τώρα από διαιτητή του ΠΟΕ να καθορίσει το επίπεδο των αντίμετρων που μπορούν να επιβληθούν εκατέρωθεν, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Η κυβέρνηση του Τραμπ πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να στοχοποιηθεί επτασέλιδη λίστα προϊόντων της ΕΕ για την επιβολή δασμών , από μεγάλα αεροσκάφη έως γαλακτοκομικά προϊόντα και κρασιά, ως αντίποινα για το πλήγμα από τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην Airbus , που εκτιμάται στα 11 δισ. δολάρια. Οι Βρυξέλλες απάντησαν με τη δική τους λίστα σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας περίπου 20 δισ. δολαρίων, που περιλαμβάνει αγροτικά προϊόντα από αποξηραμένα φρούτα έως κέτσαπ, ψάρια, καπνό, βαλίτσες, αεροσκάφη, ελικόπτερα, τρακτέρ και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!