Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Απελάθηκε Ρώσος διπλωμάτης από τη Βουλγαρία που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία
[Newsbeast]: Απελάθηκε Ρώσος διπλωμάτης από τη Βουλγαρία που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία

[Newsbeast]: Απελάθηκε Ρώσος διπλωμάτης από τη Βουλγαρία που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία

Διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε σε «συνωμοτικές συναντήσεις

Προθεσμία 24 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα έδωσε σήμερα σε έναν Ρώσο διπλωμάτη το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας , αφού διαπίστωσε ότι το αίτημά του προς τη Μόσχα να τον ανακαλέσει μέχρι τη Δευτέρα (28/10) δεν υλοποιήθηκε.

Το υπουργείο αναγκάστηκε να στείλει μια γραπτή ανακοίνωση στον Ρώσο πρεσβευτή νωρίς το πρωί σήμερα, αφού η πρεσβεία ενημέρωσε νωρίτερα ότι ο εν λόγω διπλωμάτης , για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες, βρισκόταν ακόμη στη Βουλγαρία.

Οι Αρχές της γειτονικής χώρας απέλασαν τον διπλωμάτη, αφού οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι συμμετείχε σε «συνωμοτικές συναντήσεις» με Βούλγαρους. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που είχε άδεια πρόσβασης σε απόρρητες πληροφορίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η πρεσβεία της Ρωσίας έλαβε ένα σημείωμα από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών που κήρυττε persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) έναν εργαζόμενό της», επιβεβαίωσε η πρεσβεία σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι ο διπλωμάτης θα αναχωρήσει από τη Βουλγαρία εντός της διορίας.

Στην ανακοίνωση αυτή σημειώθηκε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει αντίμετρα.

Η Βουλγαρία είναι σήμερα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αλλά διατηρεί στενούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, η οποία παραμένει ο μεγαλύτερος ενεργειακός πάροχος της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!