Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 20 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Οι απάνθρωπες «φάρμες μωρών» στη Σρι Λάνκα
[Newsbeast]: Οι απάνθρωπες «φάρμες μωρών» στη Σρι Λάνκα

[Newsbeast]: Οι απάνθρωπες «φάρμες μωρών» στη Σρι Λάνκα

Έως και 11.000 παιδιά γεννήθηκαν εκεί και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε οικογένειες στην Ευρώπη

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα παράνομων υιοθεσιών που ξεχωρίζουν για το βαθμό οργάνωσης του κυκλώματος που εμπορευόταν τα μωρά αλλά και για τον μεγάλο αριθμό υιοθεσιών που οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να φέρουν σε πέρας είναι αυτό στη Σρι Λάνκα.

Πρόκειται για τις περιβόητες όσο και απάνθρωπες «φάρμες μωρών» απ΄ όπου χιλιάδες παιδιά είχαν πουληθεί σε ευρωπαϊκές οικογένειας τη δεκαετία του 1980! Όπως αποκαλύπτει ολλανδικό ντοκιμαντέρ ακόμη και 11.000 ενήλικες που μεγάλωσαν σε ευρωπαϊκές χώρες- κυρίως του Βορρά- και στις οποίες πιθανότατα ζουν μέχρι σήμερα, αγνοούν πως γεννήθηκαν σε μια από αυτές τις «φάρμες» και στη συνεχεία πουλήθηκαν!

Μόνο στη Δανία εκτιμάται πως ο αριθμός των παιδιών που πουλήθηκαν ανέρχεται σε 4.000 ενώ μεγάλος αριθμός παιδιών κατέληξε σε χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο ντοκιμαντέρ «Zembla» καταγράφονται επίσης μαρτυρίες ντόπιων οι οποίοι υποστηρίζουν πως ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος των παράνομων υιοθεσιών, ήταν και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία ενώ πολλές ήταν οι μητέρες που υποστηρίζουν ότι οι γιατροί σε συγκεκριμένο νοσοκομείο τις ενημέρωναν πως τα παιδιά τους έχουν πεθάνει ενώ δίνονταν για υιοθεσία

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Dr.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!