Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Τι απαντά ο αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος για το εάν υπάρχει εξωγήινη ζωή
[Newsbeast]: Τι απαντά ο αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος για το εάν υπάρχει εξωγήινη ζωή

[Newsbeast]: Τι απαντά ο αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος για το εάν υπάρχει εξωγήινη ζωή

Η μοναδική «συμβουλή» του προς τους νέους δεν είναι καν συμβουλή

Στο διαχρονικό ερώτημα αν υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν, που μόλις τον τελευταίο μισό αιώνα έχει αρχίσει να αποκαλύπτει τα μυστικά του, αλλά και στη θέση του ανθρώπου, αναφέρθηκε ο διάσημος Έλληνας καθηγητής της αστροφυσικής και επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου της Αθήνας Διονύσης Σιμόπουλος .

Δάσκαλος και επιστήμονας, τιμάται σήμερα από την Πολιτεία και από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό σε τελετή βράβευσης στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για το ιδιαιτέρως σημαντικό έργο του ως επιστήμονα και την ανιδιοτελή προσφορά του στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Σιμόπουλος θυμάται και περιγράφει γλαφυρά πως τη δεκαετία του ’60, που ήταν κι εκείνος στα πανεπιστημιακά έδρανα, αν μπορούσαν όλες τις γνώσεις που είχαν να τις συμπτύξουν, θα χωρούσαν σε έναν τόμο. «Σήμερα, πενήντα χρόνια αργότερα, θα χρειαζόμασταν για όλες τις πληροφορίες, που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια, μια ολόκληρη βιβλιοθήκη με 1,2 δισεκατομμύρια τόμους» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το τι άλλαξε στον χώρο του Διαστήματος και της σχετικής τεχνολογίας από το 1969 μέχρι το 2019, εξηγεί: « Αυτή την εποχή, ακριβώς 50 χρόνια πριν, ο Άνθρωπος περπάτησε στην επιφάνεια της Σελήνης με μέσα που ήταν κυριολεκτικά πρωτόγονα. Στη δεκαετία δηλαδή του ’60, όταν έγινε αυτό το άλμα της ανθρωπότητας από τη Γη στο Φεγγάρι, η υπολογιστική δύναμη των υπολογιστών που είχε στη διάθεση της τότε η NASA, ήταν 120.000 φορές μικρότερη από την υπολογιστική δύναμη που έχει σήμερα ένα κοινό κινητό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!