Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Αντίθετη στη «Συμφωνία του Αιώνα» η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας
[Newsbeast]: Αντίθετη στη «Συμφωνία του Αιώνα» η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

[Newsbeast]: Αντίθετη στη «Συμφωνία του Αιώνα» η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

«Το σχέδιο αυτό είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής των τετελεσμένων της κατοχής»

«Κλοπή του αιώνα» χαρακτηρίζει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας το σχέδιο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή. Σε μια οργισμένη ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως είναι αντίθετη σε όλα αυτά που προβλέπονται και πως με το σχέδιο αυτό ΗΠΑ και Ισραήλ αποπειρώνται να κλέψουν ό,τι έχει απομείνει από τα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, μαζί με ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζει κι απορρίπτει πλήρως τη λεγόμενη «συμφωνία του αιώνα» που ανακοινώθηκε σήμερα από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το σχέδιο αυτό των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν είναι ούτε «συμφωνία του αιώνα» όπως το αποκαλεί ο Τραμπ, ούτε «ευκαιρία του αιώνα» όπως το αποκαλεί ο Νετανιάχου. Είναι η κλοπή του αιώνα!

Με το σχέδιο αυτό, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αποπειρώνται να κλέψουν ό,τι έχει απομείνει από τα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης, και να εκπληρώσουν τις επεκτατικές βλέψεις του Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και των νόμιμων κι αναφαίρετων εθνικών δικαιωμάτων του, όπως αυτά ορίζονται κι αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Το σχέδιο αυτό είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής των τετελεσμένων της κατοχής, κι αποτελεί κατάφωρη και προκλητική παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, που απαγορεύει ρητά την απόκτηση ή προσάρτηση εδαφών με τη χρήση βίας, και θα αποτελέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλα τα κράτη και για όλους τους λαούς του κόσμου, αντικαθιστώντας τη δύναμη του δικαίου με το δίκαιο της δύναμης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!