Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τι αντίκρισε ο κόσμος όταν τον έβαλαν να δει «Το πιο επικίνδυνο ζώο του κόσμου»
[Newsbeast]: Τι αντίκρισε ο κόσμος όταν τον έβαλαν να δει «Το πιο επικίνδυνο ζώο του κόσμου»

[Newsbeast]: Τι αντίκρισε ο κόσμος όταν τον έβαλαν να δει «Το πιο επικίνδυνο ζώο του κόσμου»

Μια εικόνα-μια ιδέα, που λέει την αλήθεια ακόμη κι αν γνωρίζουμε λίγα για την ύπαρξή της

Σήμερα ο ζωολογικός κήπος είναι ένας χώρος που διχάζει το κοινό αναφορικά με τον σκοπό της ύπαρξής του και τη λειτουργία που επιτελεί στους μοντέρνους καιρούς μας η αιχμαλωσία των ζώων.

Παραμένει ωστόσο μια ατραξιόν για όλη την οικογένεια που περιλαμβάνεται στις λίστες με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς σε έναν προορισμό , καθώς πλέον δεν χρειάζεται τίτλους ευγενείας ή εισοδηματικά κριτήρια για να περάσεις τις πύλες του.

Μόνο που δεν ήταν πάντα έτσι. Οι πρώτες συλλογές ζώων ήταν βλέπετε σύμβολα κύρους αποκλειστικά για τα μάτια αυτοκρατόρων και βασιλιάδων, πριν διολισθήσουν σε «ταπεινές» καταστάσεις για τέρψη του κοινού και επιστημονική παρατήρηση.

Με την καθιέρωση της Pax Romana και την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αργότερα, τα εξωτικά ζώα σέρνονταν στις αυτοκρατορικές αυλές από τις μυριάδες διπλωματικές αποστολές που κατέφταναν εκεί.

Τον 8ο αιώνα, ο ηγεμόνας των Φράγκων, Καρλομάγνος , δεχόταν με τη σέσουλα τα δώρα των μοναρχών Αφρικής και Ασίας και πάντα περιλαμβάνονταν και είδη άγνωστα στη Γηραιά Ήπειρο.

Δεν ήταν φυσικά ο πρώτος που έφτιαξε μια τέτοια συλλογή που έδειχνε περίτρανα την παντοδυναμία του. Τοιχογραφίες σε Αίγυπτο και Μεσοποταμία υποδεικνύουν πως το ίδιο ακριβώς έκαναν φαραώ και αριστοκράτες ήδη από το 2500 π.Χ., στέλνοντας πολυδάπανες αποστολές για να φέρουν πίσω καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, αρκούδες, πουλιά, ακόμα και δελφίνια.

Ιδιωτικές συλλογές ζώων υπήρχαν στους αρχαίους πολιτισμούς των Κινέζων, των Ελλήνων και των Ρωμαίων, την ίδια ώρα που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν πιθανότατα ο αυτοκράτορας των Αζτέκων, Μοντεζούμα Β’, αυτός που διατήρησε την πρώτη συλλογή ζώων στο δυτικό ημισφαίριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!