Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Αντικειμενικές αξίες: Πιάνουν δουλειά οι εκτιμητές ακινήτων
[Newsbeast]: Αντικειμενικές αξίες: Πιάνουν δουλειά οι εκτιμητές ακινήτων

[Newsbeast]: Αντικειμενικές αξίες: Πιάνουν δουλειά οι εκτιμητές ακινήτων

Στις 17/3 το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τον πλήρη χάρτη – Μάιο κλειδώνουν οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε όλη τη χώρα ξεκίνησε.

Μέσα σε 50 ημέρες αναμένεται να έχει διαμορφωθεί ο νέος χάρτης των τιμών ζώνης με τις εισηγήσεις των ιδιωτών εκτιμητών για περισσότερες από 10.000 περιοχές. Μέσα Μαρτίου, οι εκτιμητές θα πρέπει να έχουν παραδώσει τις εισηγήσεις τους ώστε στη συνέχεια να φιλτραριστούν από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών για να κλειδώσουν στη συνέχεια οι νέες τιμές ζώνης.

Τον Μάιο το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τη νέα μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, η οποία όπως έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, θα φανεί στα φετινά εκκαθαριστικά που θα λάβουν τον Αύγουστο πάνω από 4 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Με απόφασή του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέθεσε στους ιδιώτες εκτιμητές ακινήτων τις ζώνες ανά Δήμο και Κοινότητα που αναλαμβάνει ο καθένας για να εισηγηθεί τις νέες τιμές μέσα σε 50 ημέρες.

Οι εκτιμητές θα πρέπει να πιάσουν αμέσως δουλειά. Ο χρόνος τρέχει από χθες και τα περιθώρια είναι ασφυκτικά καθώς το 50% των περιοχών που έχουν αναλάβει να καθορίσουν και να εισηγηθούν νέες τιμές εκκίνησης για τα κτίσματα και αξίες οικοπέδων θα πρέπει να παραδοθεί στουπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!