Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Αντικειμενικές αξίες: Κίνδυνος για αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ από την αναπροσαρμογή
[Newsbeast]: Αντικειμενικές αξίες: Κίνδυνος για αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ από την αναπροσαρμογή

[Newsbeast]: Αντικειμενικές αξίες: Κίνδυνος για αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ από την αναπροσαρμογή

Αφορά τις περιοχές εκτός αστικών κέντρων – Εξηγεί ο πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας-Αττικής Λευτέρης Ποταμιάνος

Την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με βάση τις εμπορικές τιμές και τα στοιχεία της αγοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το εγγύς μέλλον, σε μία κίνηση που ενδέχεται να φέρει αλλαγές και αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ακίνητο σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων.

Όπως αναφέρει το news.gr , καταλύτη για μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί και ο πρόσφατος επανακαθορισμός νέων τιμών ζώνης σε 12 περιοχές, μεταξύ αυτών στην Πλάκα και τους δήμους Φιλοθέης – Ψυχικού και Εκάλης, σύμφωνα με τον οποίο καλείται το υπουργείο Οικονομικών ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων του 2018.

Συγκεκριμένα, με σειρά αποφάσεων του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (1865-1870, 1872-1876 και 1879/2019) ακύρωσε τις αντικειμενικές αξίες του 2018 σε 12 περιοχές στη Ζώνη των Αθηνών στην περιοχή της Πλάκας, στις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄ Ζώνες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, στην Ε΄ Ζώνη Εκάλης, στην Ζώνη της Λιλαία του Δήμου Δελφών και στις Α΄ Ζώνη Αγίας Βαρβάρας και Α΄ Ζώνη Αετοφωλιάς Δήμου Τήνου.

Οι επίμαχες αποφάσεις δεν έχουν αναδρομική ισχύ καθώς οι δικαστές επικαλούνται το «επιτακτικό δημόσιο συμφέρον, που καθίσταται ακόμα εντονότερο υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες» ενώ σημειώνουν ότι δεν θέλουν να υπάρξει κίνδυνος «διαταραχής των φορολογικών εσόδων του κράτους και των Δήμων».

Στις εξελίξεις που δρομολογούνται και τις συνέπειες των συγκεκριμένων αποφάσεων μίλησε ο πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας-Αττικής Λευτέρης Ποταμιάνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!