Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 7 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ο άνθρωπος που άλλαξε τα καλοκαίρια της ανθρωπότητας
[Newsbeast]: Ο άνθρωπος που άλλαξε τα καλοκαίρια της ανθρωπότητας

[Newsbeast]: Ο άνθρωπος που άλλαξε τα καλοκαίρια της ανθρωπότητας

Ο εφευρέτης του κλιματισμού, Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Ιουλίου 1902, άλλη μια καυτή καλοκαιρινή μέρα δηλαδή, όταν ο Γουίλις Κάριερ σχεδίασε το πρώτο σύγχρονο σύστημα κλιματισμού, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια βιομηχανία που θα βελτίωνε θεαματικά την καθημερινότητα της ανθρωπότητας.

Ο άνθρωπος αποχαιρέτισε τον καύσωνα, τις χαμένες ώρες εργασίας και τις άυπνες νύχτες και ήταν ο Κάριερ αυτός που έπρεπε τώρα να ευχαριστεί. Ήταν το δικό του σύστημα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας αυτό που θα τα άλλαζε όλα, καθώς και η εταιρία που έφτιαξε το 1915 για να ρίξει στην αγορά το κλιματιστικό του.

Περιττό να αναφερθεί, η Carrier Engineering Company θα γινόταν σύντομα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής air condition του κόσμου, πριν εξαγοραστεί τελικά το 1979 από τη United Technologies Corporation.

Όπως έχουν ωστόσο υπαινιχθεί με νόημα οι ιστορικοί της τεχνολογίας, πιθανότατα θα έπρεπε να ευχαριστούμε τη μητέρα του Κάριερ για όλα αυτά, καθώς αυτή ενθάρρυνε το χόμπι του μαστροχαλαστή γιου της να αποσυναρμολογεί τα πάντα στο σπίτι για να δει πώς δουλεύουν! Ρολόγια, ραπτομηχανές και κάθε άλλη οικιακή συσκευή δηλαδή, μέχρι να γίνει ο μικρός ξεφτέρι στη μηχανική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!