Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Ανοδικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου, αύξηση πωλήσεων για το 2020
[Newsbeast]: Ανοδικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου, αύξηση πωλήσεων για το 2020

[Newsbeast]: Ανοδικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου, αύξηση πωλήσεων για το 2020

Τι ισχύει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Θετικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου την τρέχουσα χρονιά, με πρόβλεψη για αυξημένες πωλήσεις το 2020.

Παράλληλα, στα χίλια οχήματα ανά έτος αναμένεται να ανέλθουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020 και το 2021.

Όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Δημήτρης Πάτσιος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΣΕΑΑ), σε ό,τι αφορά γενικότερα τα επιβατικά οχήματα εκτιμάται ότι η επόμενη χρονιά θα κλείσει περίπου στο +10%, «θα είναι δηλαδή η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αύξησης, με τους απόλυτους αριθμούς να παραμένουν ωστόσο χαμηλοί».

Η ανανέωση του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους γίνεται με αργούς ρυθμούς, όπως εξήγησε ο κ. Πάτσιος, σημειώνοντας πως «στη χώρα μας συζητάμε για πωλήσεις της τάξης των 11 αυτοκινήτων ανά χίλιους κατοίκους, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 29 αυτοκίνητα ανά χίλιους κατοίκους».

Κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα

Ο κ. Πάτσιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ηλεκτρικά οχήματα εκτιμώντας πως θα υπάρξουν κίνητρα για την αγορά και χρήση τους που «θα είναι της τάξης του 10% περίπου επί της λιανικής τιμής για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα» ενώ εν αναμονή είναι εταιρείες και αγοραστές για το τι ακριβώς θα ισχύσει για τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!