Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Ανησυχία του Μαργαρίτη Σχοινά για τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή
[Newsbeast]: Ανησυχία του Μαργαρίτη Σχοινά για τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή

[Newsbeast]: Ανησυχία του Μαργαρίτη Σχοινά για τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή

«Η γειτονιά της Ευρώπης δεν είναι πιο ασφαλής σήμερα σε σχέση με λίγα χρόνια πριν»

Στους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρός της, Μαργαρίτης Σχοινάς , σε συζήτηση που διοργάνωσε το περιοδικό Economist με τίτλο «Ο κόσμος το 2020», χαρακτηρίζοντάς την «επιτροπή της μετάβασης», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαι βέβαιος ότι το 2020 θα είναι ένα έτος που η οικονομία θα συνεχίσει να αποδίδει, όμως ανησυχώ ιδιαίτερα για το ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . «Η γειτονιά της Ευρώπης δεν είναι πιο ασφαλής σήμερα σε σχέση με λίγα χρόνια πριν».

«Μετά τα χρόνια της προεδρίας του Γιούνκερ , τα οποία κανείς θα μπορούσε να ονομάσει χρόνια των πολλαπλών κρίσεων, όταν η ΕΕ είχε ‘χτυπηθεί’ από μια σειρά από συνεχόμενες κρίσεις, τις οποίες, λίγο έως πολύ καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε, τώρα ξεκινά ένας νέος πολιτικός κύκλος», σημείωσε ο κ. Σχοινάς. «Αυτή θα είναι η Επιτροπή που θα προτετοιμάσει τη μετάβαση» εκτίμησε.

Οι τρεις βασικές κατηγορίες για τη μετάβαση στις οποίες θα εστιάσει η επιτροπή, είναι κατά τον κ. Σχοινά, η μετάβαση στην πράσινη εποχή, η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, καθώς και η μετάβαση της κοινωνίας σε μια πιο ανθεκτική και συνεκτική μορφή, που όχι μόνο θα προστατεύει τους Ευρωπαίους, αλλά θα τους ανοίγει και περισσότερες ευκαιρίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!