Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ανησυχία στην Ευρώπη μετά τις τελευταίες πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν
[Newsbeast]: Ανησυχία στην Ευρώπη μετά τις τελευταίες πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν

[Newsbeast]: Ανησυχία στην Ευρώπη μετά τις τελευταίες πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν

Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο και η Ε.Ε. κάλεσαν την Τεχεράνη να μείνει προσηλωμένη στη συμφωνία JCPoA

Οι υπουργοί Εξωτερικών τηςΓαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, της Γερμανίας Χάικο Μάας, της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσαν «εξαιρετικά ανήσυχοι» από την απόφαση του Ιράν να επαναλάβει τον εμπλουτισμό ουρανίου στο εργοστάσιο του Φορντό και το καλούν να υπαναχωρήσει στις αποφάσεις του που είναι αντίθετες με τη διεθνή συμφωνία (JCPoA) του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ.

Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσαν την Τεχεράνη να μείνει προσηλωμένη στη συμφωνία JCPoA και δήλωσαν ότι «θα εξετάσουν όλους τους μηχανισμούς που προβλέπει η συμφωνία του 2015, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανισμού επίλυσης διαφοράς, για να ρυθμιστούν τα θέματα που έχουν σχέση με την εφαρμογή από το Ιράν των δεσμεύσεών του στην JCPoA». Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να οδηγήσει στην επαναφορά των κυρώσεων του ΟΗΕ σε βάρος της Τεχεράνης για τις πρόσφατες παραβιάσεις της συμφωνίας.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι τρεις χώρες γνωστές ως οι E3, προειδοποιούν επίσης το Ιράν ότι οι τελευταίες ενέργειές του καθιστούν δυσκολότερες τις προσπάθειές τους να κατευνάσουν τις εντάσεις στην περιοχή. «Η ενέργεια τουΙράν έχει εν δυνάμει σοβαρές επιπτώσεις διάδοσης», αναφέρουν οι τρεις χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!