Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κυπριακή ΑΟΖ: Και νέα Navtex από την Τουρκία
[Newsbeast]: Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κυπριακή ΑΟΖ: Και νέα Navtex από την Τουρκία

[Newsbeast]: Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κυπριακή ΑΟΖ: Και νέα Navtex από την Τουρκία

Την ίδια ώρα η γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση στα ανοιχτά της Κύπρου, βρίσκεται σε εξέλιξη

Η Τουρκία συνεχίζει τις επιθετικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ , ανεβάζοντας τη «θερμοκρασία» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις, ως «απάντηση» στη γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση στα ανοιχτά της Κύπρου.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, η νέα τουρκική NAVTEX θα έχει ισχύ από τις 4:00 τα ξημερώματα έως και το Σάββατο (19/10) στις 17:00 το απόγευμα, με τις ακριβείς συντεταγμένες της τουρκικής NAVTEX να είναι οι εξής:

34 21.00 N – 031 22.00 E
34 21.00 N – 032 06.00 E
33 40.00 N – 032 06.00 E
33 40.00 N – 031 22.00 E
Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί που εντοπίζεται το σημείο στη Μεσόγειο:

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση στα ανοιχτά της Κύπρου, βρίσκεται σε εξέλιξη με την Κυβέρνηση να σημειώνει τα πολλαπλά μηνύματα που εκπέμπονται τόσο για την διμερή συνεργασία με το Παρίσι, όσο και σε σχέση με την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λευκωσίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).

Το Σάββατο, το Παρίσι επιβεβαίωσε τη συμμετοχή γαλλικής φρεγάτας στη ναυτική άσκηση.

Εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η φρεγάτα Auvergne κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας στις 10 Οκτωβρίου και ότι η φρεγάτα Lafayette «επρόκειτο να πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με το κυπριακό πολεμικό ναυτικό την Κυριακή 13 Οκτωβρίου».

Νωρίτερα, η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί δήλωσε μέσω του Twitter ότι «γαλλοκυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στα κυπριακά χωρικά ύδατα».

«Θέλουμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να έχει την δυνατότητα να ασκήσει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που ανήκουν στην κυριαρχία της», έγραψε η Φλοράνς Παρλί στο tweet που έκανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!