Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Ανάβαση στη Δίρφη, το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας
[Newsbeast]: Ανάβαση στη Δίρφη, το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας

[Newsbeast]: Ανάβαση στη Δίρφη, το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας

Βόλτα μέσα στη φύση – Δείτε τις φωτογραφίες

Ο μύθος λέει πως στην κορυφή της Δίρφης υπήρχε ιερό της Διρφύας Ήρας, σε ανάμνηση του γάμου της με τον Δία, που είχε γίνει εκεί. Περήφανη κι επιβλητική, με μεγαλύτερο υψόμετρο τα 1.743 μέτρα, είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας και δεσπόζει στο κέντρο και στα ανατολικά της.

Όμορφο βουνό και πλούσιο σε βλάστηση, με έντονο ανάγλυφο, η Δίρφη καλύπτεται από πλατάνια, καστανιές, πεύκα, έλατα αλλά και υπέροχα αγριολούλουδα ενώ ρεματιές με νερά που κελαρύζουν τρέχουν στις πλαγιές της.

Η κορυφή Δέλφι στα 1.743 μέτρα είναι απότομη και άγρια και κατά πολλούς θυμίζει κρατήρα ηφαιστείου.

Στην ανατολική της πλευρά, η Δίρφυς είναι αρκετά απότομη ενώ από τα δυτικά το σχήμα της παραπέμπει σε κώνο. Εκτεθειμένη στα ψυχρά βορειοανατολικά ρεύματα, ντύνεται στα λευκά από τις πρώτες μέρες του χειμώνα, διατηρώντας τον παγωμένο μανδύα της καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το βουνό μέσω των περιπατητικών διαδρομών σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, ενώ στη θέση Λειρί, σε υψόμετρο 1.120 μέτρων, υπάρχει και καταφύγιο. Αφετηρία μπορούν να αποτελέσουν πολλοί οικισμοί στις παρυφές του βουνού, όπως η Στενή, οι Στρόπωνες, ο Άγιος Αθανάσιος, οι Καθενοί, η Λούτσα και τα Έρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!