Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Ανατροπές στην αγορά καυσίμων στην Ελλάδα με τη JetΟil του Μαμιδάκη
[Newsbeast]: Ανατροπές στην αγορά καυσίμων στην Ελλάδα με τη JetΟil του Μαμιδάκη

[Newsbeast]: Ανατροπές στην αγορά καυσίμων στην Ελλάδα με τη JetΟil του Μαμιδάκη

Νέος ισχυρός παίκτης εισέρχεται στο χώρο

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η λύση για την Mamidoil-JetOil, την ιστορική εταιρεία της οικογένειας Mαμιδάκη, που έφτασε στο χείλος του γκρεμού λόγω των υπέρογκων χρεών προς τις τράπεζες.

H καθοδική πορεία της ιστορικής εταιρείας, που «σφραγίστηκε» από την αυτοκτονία του Kυριάκου Mαμιδάκη πριν από ένα χρόνο, ήταν προδιαγεγραμμένη, μέχρι την ώρα που μπήκε στο σκηνικό, η Cetracore Energy.

H αυστριακή εταιρεία, ρωσικών συμφερόντων, που ελέγχεται κατά 20% από τον ρωσικό κολοσσό Rosneft και κατά 80% από την UFG Europe Holdings, αποτελεί, το «όχημα» για την ενίσχυση της παρουσίας των Ρώσων κυρίως στην αγορά των Bαλκανίων, η οποία μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω των εγκαταστάσεων της Jet Oil στο Kαλοχώρι, αλλά ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της επέκτασης και στην Ελλάδα.

Tο «φιλέτο» της Mamidoil-JetOil είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς αποθηκευτικούς χώρους καυσίμων σε κομβικό σημείο για την ευρύτερη περιοχή.

H διάσωση της Jetoil

Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι τις προηγούμενες μέρες έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να προχωρήσει η διάσωση της Jetoil καθώς οι πιστώτριες τράπεζες υπέγραψαν τη συμφωνία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή με μερική διαγραφή υποχρεώσεων και εξόφληση των υπολοίπων από το τίμημα που θα καταβληθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!