Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αναστασιάδης: Επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για κοινές δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
[Newsbeast]: Αναστασιάδης: Επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για κοινές δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

[Newsbeast]: Αναστασιάδης: Επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για κοινές δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε εξέλιξη οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ατμόσφαιρα στη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Κύπριο πρόεδρο να εκφράζει επανειλημμένως στις δηλώσεις του τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

«Η επίσκεψή σας καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και την προσωπική σας βούληση για τον συντονισμό των δράσεων» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως στη διάρκεια «των ιδιαιτέρως δημιουργικών διαβουλεύσεων» ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Εκ μέρους του κυπριακού ελληνισμού και της κυπριακής κυβέρνησης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράστασης της Ελλάδος.

«Κοινή θέση με τον πρωθυπουργό είναι πως η επανέναρξη των συνομιλιών απαιτεί την ενεργό συμβολή της Τουρκίας στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, τερματίζοντας τις έκνομες ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, όπως επίσης τους σχεδιασμούς για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταυτοχρόνως, ο κ. Αναστασιάδης περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της αποδεκτής, για την Κυπριακή Δημοκρατία, λύσης στο Κυπριακό: Λύση στη βάση των αρχών της Ε.Ε., των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και του κατοχικού στρατού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!