Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Αναστάλθηκε προσωρινά η εντολή για παράδοση φορολογικών δεδομένων του Τραμπ
[Newsbeast]: Αναστάλθηκε προσωρινά η εντολή για παράδοση φορολογικών δεδομένων του Τραμπ

[Newsbeast]: Αναστάλθηκε προσωρινά η εντολή για παράδοση φορολογικών δεδομένων του Τραμπ

Το… μπαλάκι περνά σε εννέα δικαστές που θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν

Την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης διαταγής κατώτερου δικαστηρίου, με βάση την οποία μια λογιστική εταιρεία υποχρεώνεται να παραδώσει φορολογικά στοιχεία του Ντόναλντ Τραμπ σε μια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η εντολή που εξέδωσε ο αρχιδικαστής Τζον Ρόμπερτς δεν αναφέρει αν το Ανώτατο Δικαστήριο σκοπεύει να εξετάσει την προσφυγή του Αμερικανού προέδρου, που κατατέθηκε την Παρασκευή (15/11), εναντίον της αρχικής απόφασης του Εφετείου της Περιφέρειας Κολούμπια. Απλώς αναστέλλει την εφαρμογή της, μέχρι οι εννέα δικαστές να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν.

Ο Τραμπ στράφηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, αφού την περασμένη εβδομάδα το Εφετείο αποφάσισε να μην αναθεωρήσει την απόφαση που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο και έκρινε νόμιμη την κλήτευση των φορολογικών στοιχείων του από τη λογιστική εταιρεία Mazars LLP.

Αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνηθεί να εξετάσει την προσφυγή του προέδρου, τα έγγραφα θα πρέπει να παραδοθούν στους βουλευτές, σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Βουλή κλήτευσε τα αρχεία με το σκεπτικό ότι τα χρειάζεται για να διαπιστώσει αν ο πρόεδρος Τραμπ συμμορφώθηκε με τους νόμους που απαιτούν να αποκαλύπτει τα περιουσιακά στοιχεία του αλλά και για να εξετάσει αν θα πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!