Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων προωθεί το υπουργείο Υγείας
[Newsbeast]: Ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων προωθεί το υπουργείο Υγείας

[Newsbeast]: Ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων προωθεί το υπουργείο Υγείας

Στην εξοικονόμηση δημόσιων πόρων στοχεύει η διοίκηση

Την προσπάθεια εξοικονόμησης και ορθολογικής αξιοποίησης δημόσιων πόρων συνεχίζει το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, καθώς προχωρά στην κοστολόγηση και την ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η ανακοστολόγηση της «Διαγνωστικής Αρθροσκόπησης», η οποία «είχε κοστολογηθεί αρχικά από το ΚΕΣΥ, το 2014, ως Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ), στα 1.500 ευρώ. Με την ανακοστολόγηση, η αποζημίωση που καλείται να καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 150 ευρώ για την ιατρική αμοιβή και 150 ευρώ για τα αναλώσιμα», όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Μια επιπλέον υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, η οποία ανακοστολογήθηκε από τα 800 ευρώ στα 400 ευρώ, είναι η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων με ταυτόχρονη υπολογιστική τομογραφία (PET-CT). Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου «είναι η πρώτη φορά που κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ».

Οι σημαντικότερες από αυτές τις 86 ιατρικές πράξεις είναι: Ψηφιακή Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας και Β’ Επιπέδου, Προγεννητικός Γονιδιακός Έλεγχος για Κυστική Ίνωση, HPV, Αξονική Στεφανιογραφία, Κολπικό Υπερηχογράφημα, PCR για Γρίπη Α/Η1Ν1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!