Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Ανακόπηκε τον Σεπτέμβριο η απόκλιση της πορείας των αφίξεων και των εσόδων
[Newsbeast]: Ανακόπηκε τον Σεπτέμβριο η απόκλιση της πορείας των αφίξεων και των εσόδων

[Newsbeast]: Ανακόπηκε τον Σεπτέμβριο η απόκλιση της πορείας των αφίξεων και των εσόδων

Τι αναφέρει το δελτίο του ΣΕΤΕ

Ανακόπηκε τον Σεπτέμβριο η απόκλιση της πορείας των αφίξεων και των εσόδων, βάσει της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, αν και η Μέση κατά Κεφαλήν Δαπάνη παρέμεινε σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, όπως τονίζει στο μηνιαίο του δελτίο, το ερευνητικό ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, το SETE Intelligence.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 13,7%, ενώ οι εισπράξεις κατά μόλις 2,3%. Αναφορικά με τα διοικητικά στοιχεία, οι αεροπορικές αφίξεις Οκτωβρίου από το εξωτερικό στα κυριότερα αεροδρόμια κατέγραψαν αύξηση +30,8%(!) στα περιφερειακά αεροδρόμια και +13,5% στην Αθήνα, ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου οι αντίστοιχες μεταβολές είναι +9,0% και +8,3%. Οι σημαντικά υψηλότερες αφίξεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου υποδηλώνουν και μια μείωση της εποχικότητας, τονίζει το SETE Intelligence.

Επίσης, οι οδικές αφίξεις κατέγραψαν αύξηση +12,5% έναντι του περσινού Οκτωβρίου, περιορίζοντας την συνολική μείωση για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου στο οριακό -0,3%. Με το κλείσιμο της σεζόν, μπορεί πλέον να αποτιμηθεί και το πλήγμα στα νησιά του Αιγαίου από το «προσφυγικό», αφού παρά την γενική αύξηση, η Κως, η Σάμος και η Μυτιλήνη σημείωσαν σημαντική μείωση στις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στο δεκάμηνο (-11,2% ή -110.000 επισκέπτες, – 23% ή -17.000 και -57,3% ή -43.000 αντίστοιχα), πάντα όπως αναφέρει το SETE Intelligence.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!