Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ανακοίνωση του Κούγια για τα δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα
[Newsbeast]: Ανακοίνωση του Κούγια για τα δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

[Newsbeast]: Ανακοίνωση του Κούγια για τα δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

«Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία τραγωδία, η οποία οφείλεται σε κρατική αμέλεια»

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα , οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

Σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια , που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων, κάνει λόγο για εγκληματικές αμέλειες κρατικών λειτουργών που προκάλεσαν τη ζωή 24 συνανθρώπων μας.

«Σαν σήμερα, την 15/11/2017 από εγκληματικές αμέλειες κρατικών λειτουργών (ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος), έχασαν τη ζωή τους εικοσιτέσσερις συνάνθρωποί μας στη Μάνδρα.

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο στην υπόθεση αυτή, η οποία εκδικάζεται στις 24/1/2020, επέλεξε να εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων και θα βρίσκεται στο βήμα της πολιτικής αγωγής.

Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία τραγωδία, η οποία οφείλεται σε κρατική αμέλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια.

Σημειώνεται πως στις 24 Ιανουαρίου, η δικαιοσύνη καλείται να αποτιμήσει τις ενδεχόμενες ευθύνες των προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για την τραγωδία.

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα κληθεί να ρίξει φως στα γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες πολιτών. Η έρευνα της δικαιοσύνης εντόπισε παραλείψεις και δυσλειτουργίες των αρμόδιων υπηρεσιών, που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά και οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, δασάρχες αλλά και υπάλληλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!