Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η ανακάλυψη ενός αρχαίου υπόγειου κόσμου
[Newsbeast]: Η ανακάλυψη ενός αρχαίου υπόγειου κόσμου

[Newsbeast]: Η ανακάλυψη ενός αρχαίου υπόγειου κόσμου

Αμάξια αντίκες και απομεινάρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κάτω από τη Νάπολη

Σε πόλεις τόσο παλιές όσο η Νάπολη, οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει να ανακαλύπτουν συχνά θησαυρούς των ρωμαϊκών χρόνων, όπως αρχαίες στέρνες και άλλα ιστορικά αντικείμενα κάτω από τα σπίτια τους, κατά τη διάρκεια ανακαίνισης.

Πιο απροσδόκητη ωστόσο, ήταν η τυχαία ανακάλυψη το 2005 – από γεωλόγους ενός αρχαίου, υπόγειου δικτύου κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στα λατομεία κάτω από τη γειτονιά Monte di Dio.

Στο εντυπωσιακό -γεμάτο αρχαία περάσματα- δίκτυο, βρέθηκαν ιστορικά αυτοκίνητα και ξεχασμένα λείψανα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, 150 μέτρα κάτω από την Piazza del Plebiscito, αναφέρει το bbc.com.

Η πολυεπίπεδη, 1.022τ.μ. σήραγγα – σήμερα γνωστή ως Galleria Borbonica – κατασκευάστηκε το 1853 από τον Ferdinand ΙΙ της Bourbon, ο οποίος, φοβούμενος μια επανάσταση, έχτισε ένα υπόγειο πέρασμα αρκετά μεγάλο ώστε να μπορούν τα στρατεύματα και τα άλογα να ταξιδεύουν από το παλάτι στους στρατώνες.

Τη δεκαετία του 1930, οι σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν ως αποθήκη για τα οχήματα που είχαν κατασχεθεί. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι διάδρομοι και οι σπηλαιώδεις αίθουσες λειτουργούσαν ως καταφύγιο για αεροπορικές επιδρομές ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1950 σφραγίσθηκε και ξεχάστηκε για πάντα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!