Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αναγνωστοπούλου: Στη Βουλή άμεσα η διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών
[Newsbeast]: Αναγνωστοπούλου: Στη Βουλή άμεσα η διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών

[Newsbeast]: Αναγνωστοπούλου: Στη Βουλή άμεσα η διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών

«Θα υπογραφεί άμεσα και η συμφωνία για τη συνοριακή διάβαση στους Προμάχους της Πέλλας»

Η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή, αρκετά πριν από το Πάσχα, διαβεβαιώνει τον δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη και την τοπική κοινωνία, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου .

Ανταποδίδοντας την επιστολή του δημάρχου Πρεσπών, στην οποία εκφράζει τη «μεγάλη ικανοποίηση των Πρεσπωτιών για την υπογραφή της συμφωνίας για τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στον Λαιμό Πρεσπών», η κ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει εκτός των άλλων έμπρακτα οικονομικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα.

«Η ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου Πρεσπών, την οποία ανταποδίδω, αποδεικνύει τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις τοπικές κοινωνίες, για την ελληνική κοινωνία εν γένει» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, η κ. Αναγνωστοπούλου κάνει γνωστό πως θα υπογραφεί άμεσα και η συμφωνία για τη συνοριακή διάβαση στους Προμάχους της Πέλλας, με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία, όπως σημειώνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει καταληκτικά πως «πέρα από τις κραυγές που έχουν στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση, το εθνικό συμφέρον το αντιλαμβάνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες για τους οποίους η φιλία και η οικονομική συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς προάγει τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη, επομένως την οικονομική ευημερία».

Δήμαρχος Πρεσπών: Η άμεση έναρξη της λειτουργίας της νέας συνοριακής διάβασης είναι εφικτή

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Πρεσπών αναφέρει στη χθεσινή επιστολή του, την οποία επισυνάπτει στη σημερινή ανακοίνωσή της η κ. Αναγνωστοπούλου, πως η λειτουργία αυτής της διασυνοριακής διάβασης είναι παλιό αίτημα της περιοχής από την εποχή της κατάργησης της τον Μάιο του 1967 και η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών ήταν ένα «χαρμόσυνο γεγονός για όλους μας». Στην ίδια επιστολή, ο κ. Πασχαλίδης απευθύνει έκκληση στην αναπληρώτρια υπουργό να εξασφαλίσει ότι η υπογραφή που έβαλε δεν θα μείνει κενό γράμμα και να μεριμνήσει για την, όσο το δυνατόν συντομότερα, υποβολή του κειμένου της συμφωνίας προς κύρωση στο Κοινοβούλιο, σε κάθε περίπτωση στη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!