Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Αναδρομικό κούρεμα για 80.000 συνταξιούχους
[Newsbeast]: Αναδρομικό κούρεμα για 80.000 συνταξιούχους

[Newsbeast]: Αναδρομικό κούρεμα για 80.000 συνταξιούχους

Τα νέα ρετιρέ στο ασφαλιστικό σύστημα ορίζονται στα 1.767 ευρώ καθαρά για κάθε ατομική σύνταξη

Αναδρομικό «κούρεμα» με διπλό πλαφόν έρχεται για 70.000-80.000 υψηλοσυνταξιούχους. Τα νέα ρετιρέ στο ασφαλιστικό σύστημα ορίζονται στα 1.767 ευρώ καθαρά για κάθε ατομική σύνταξη και 3.000 ευρώ καθαρά για το συνολικό εισόδημα από συντάξεις.

Ο πήχης θα μείνει στο συγκεκριμένο ύψος τουλάχιστον μέχρι το 2019. Ολες οι καταβαλλόμενες συντάξεις θα προσαρμοστούν ανάλογα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εργασίας σε εφαρμογή του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.

Το «μαχαίρι» μπαίνει σε όσους συνεχίζουν να παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ κύρια σύνταξη (μεικτά με κρατήσεις υγείας και ΑΚΑΓΕ) ακόμη και ύστερα από όλες τις μνημονιακές περικοπές που έχουν εφαρμοστεί από το 2010, όπως επίσης σε όσους βάζουν σήμερα στην τσέπη καθαρά πάνω από 3.000 ευρώ αθροιστικά (συντάξεις, μερίσματα κ.λπ.). Στο νέο πλαφόν για τη μία σύνταξη συνυπολογίζονται οικογενειακά (τέκνων και συζύγου) και αναπηρικά (απολύτου αναπηρίας ή εξωιδρυματικά) επιδόματα. Τα αναπηρικά, αντίθετα, εξαιρούνται από το δεύτερο «ψαλίδι» των 3.000 ευρώ, όπως γράφει το Έθνος.

Η μείωση -που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες μνημονιακές περικοπές και να «κουρέψει» στο εναπομείναν ποσό ό,τι περισσεύει από τα νέα όρια- μετρά αναδρομικά από τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!