Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Οι Αλβανοί επιχειρηματίες που δρουν και ακμάζουν στην Αθήνα
[Newsbeast]: Οι Αλβανοί επιχειρηματίες που δρουν και ακμάζουν στην Αθήνα

[Newsbeast]: Οι Αλβανοί επιχειρηματίες που δρουν και ακμάζουν στην Αθήνα

Πολλοί από τους πρώην χαμηλά αμειβόμενους έχουν γίνει πλέον ιδιοκτήτες

Υπάρχει στην Ελλάδα μια αλβανική επιχειρηματικότητα, την οποία οι περισσότεροι αγνοούμε. Είναι όμως ενεργή και ακμάζουσα.

Με αυτή τη διαπίστωση την περασμένη Τετάρτη το βράδυ και στον απόηχο της δολοφονίας ενός ομογενούς στη Βόρεια Ήπειρο , το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο πρόεδρός του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου φιλοξένησαν επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα, οι οποίοι ενεργοποιούνται εδώ και καιρό στην Ελλάδα -και δη την Αθήνα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Βάσει των ερευνών και των στατιστικών στοιχείων που διαθέτει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι στα μητρώα του 2.500 Αλβανοί επιχειρηματίες µε 523 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε σειρά κλάδων και τομέων στην Αθήνα.

Το νούμερο αυτό μεγαλώνει κατά πολύ, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αν δούμε το σύνολο της χώρας όπου υπάρχει έντονη παρουσία Αλβανών επιχειρηματιών περιοχές κυρίως της Δυτικής Ελλάδας (Νομοί Ιωαννίνων, Άρτας και Αγρινίου), της Δυτικής Πελοποννήσου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και γενικά σε όλη την επικράτεια. Πληροφορίες αναφέρονται σε πάνω από 10.000 επιχειρηματίες , είτε μικρούς (στην πλειονότητα) είτε και μεγαλύτερους, µε τζίρους πάνω από 1, 2 ή και 3 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα, υπάρχουν Αλβανοί επιχειρηματίες στον χώρο των καπνικών προϊόντων, των επισκευών ή της ναυπηγικής µε σημαντική παρουσία, αλλά και στον τομέα της οικοδομικής δραστηριότητας µε εργολαβίες και παρουσία στις ανεγέρσεις πολυκατοικιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!