Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Αλμυρή… θα γίνει η σαμπάνια για τους Αμερικανούς με την τιμή της να διπλασιάζεται
[Newsbeast]: Αλμυρή… θα γίνει η σαμπάνια για τους Αμερικανούς με την τιμή της να διπλασιάζεται

[Newsbeast]: Αλμυρή… θα γίνει η σαμπάνια για τους Αμερικανούς με την τιμή της να διπλασιάζεται

Ένα μπουκάλι αξίας 70 δολαρίων μπορεί να φθάσει τα 130 δολάρια

Όσοι αγαπούν τη σαμπάνια και τους άλλους γαλλικούς αφρώδεις οίνους θα πρέπει να αναμένουν σημαντική αύξηση στην τιμή τους… εάν οι ΗΠΑ υλοποιήσουν την απειλή τους να επιβάλουν δασμούς 100% σε γαλλικά προϊόντα.

Οι δασμοί αναμένεται να επιβληθούν στο πλαίσιο της διαμάχης για τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών που σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή το Παρίσι.

Ένα μπουκάλι Moet & Chandon Grand Vintage αξίας 70 δολαρίων μπορεί να φθάσει τα 130 δολάρια, για παράδειγμα, δήλωσε ο Ντέιβιντ Πάρκερ, διευθύνων σύμβουλος της Benchmark Wine Group, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρίας που προμηθεύει εκλεκτούς και σπάνιους οίνους σε εταιρίες λιανικού εμπορίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι ίσως επιβάλει δασμούς έως 100% σε εισαγωγές ύψους 2,4 δισεκ. δολαρίων από τη Γαλλία, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη σαμπάνια, τσάντες και τυριά, με αφορμή τον γαλλικό φόρο που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι θα πλήξει τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρίες.

Ο Τραμπ έχει επιβάλει δασμούς σε ευρωπαϊκά κρασιά

Η κυβέρνηση του Τραμπ έχει ήδη επιβάλει δασμούς 25% σε πολλά μη αφρώδη ευρωπαϊκά κρασιά τον Οκτώβριο σε μια διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή εξετάζει εάν θα αυξήσει τους εν λόγω δασμούς και εάν θα διευρύνει τη λίστα των προϊόντων που επηρεάζονται από αυτούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!