Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Ακόμη είμαστε σε πόλεμο με την Αλβανία ενώ δεν έχουμε χαράξει ούτε καν ΑΟΖ
[Newsbeast]: Ακόμη είμαστε σε πόλεμο με την Αλβανία ενώ δεν έχουμε χαράξει ούτε καν ΑΟΖ

[Newsbeast]: Ακόμη είμαστε σε πόλεμο με την Αλβανία ενώ δεν έχουμε χαράξει ούτε καν ΑΟΖ

Το newsbeast.gr παρουσιάζει όλα τα εκκρεμή διμερή ζητήματα Αθήνας και Τιράνων με αφορμή τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα στο Μέγαρο Μαξίμου

Τον Ιούνιο του 2018, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπογραφή της πολυσυζητημένης διακρατικής Συμφωνίας των Πρεσπών, όσοι ρωτάγανε τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά πότε θα φύγει για διακοπές, η απάντηση που τους έδινε ήταν ξεκάθαρη: «Όταν κλείσω και τα θέματα με την Αλβανία».

Του Γεώργιου Σαρρή

Ο 68χρονος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας φαίνεται ότι είχε θέσει ως στόχο, μετά την επίλυση του Μακεδονικού, να ξεμπερδεύει και με το Αλβανικό. Δεν τα κατάφερε όμως, γιατί τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Οι σχετικοί φάκελοι που είχαν ετοιμαστεί από τις διπλωματικές υπηρεσίες έχουν σήμερα επικαιροποιηθεί και βρίσκονται στα χέρια τόσο του νυν υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια όσο και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος συναντάται στη μια και μισή το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα κρατήσει λιγότερο από μια ώρα και αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι να μάθουμε σε ποιο βαθμό θα συζητηθεί η επίλυση του επονομαζόμενου αλβανικού ζητήματος, που στην πράξη δεν είναι ένα αλλά πολλά διαφορετικά.

Ποια είναι αυτά; Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Εάν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, και ειδικότερα την ενότητα των διακρατικών σχέσεων, θα διαβάσει ότι «υπάρχει εκπεφρασμένη πολιτική βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών (σ.σ. Ελλάδας και Αλβανίας) για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, διεύρυνση της συνεργασίας και διευθέτηση των ζητημάτων που εκκρεμούν». Ωστόσο το κείμενο παραλείπει να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!