Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Ακόμα και ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι λεία για κάποιους
[Newsbeast]: Ακόμα και ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι λεία για κάποιους

[Newsbeast]: Ακόμα και ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι λεία για κάποιους

Ο βασιλιάς της θάλασσας βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο της φάλαινας-δολοφόνου

Τον μεγάλο λευκό καρχαρία τείνουμε να τον θεωρούμε ως τον απόλυτο κυνηγό του νερού, πρέπει όμως να αναθεωρήσουμε πιθανότατα τις εκτιμήσεις μας.

Αυτό μας λένε οι επιστήμονες που από τον Μάιο της φετινής χρονιάς μέχρι και σήμερα έχουν βρει πέντε κουφάρια μεγάλου λευκού στις ακτές της Νότιας Αφρικής.

Και τα πέντε νεκρά ψάρια έφεραν παρόμοια σημάδια, λες και είχαν δολοφονηθεί! Και είχαν, μόνο που αυτή τη φορά ο άνθρωπος δεν είχε καμία ανάμειξη.

Ήταν η όρκα, η φάλαινα-δολοφόνος, αυτή που τα έκανε όλα. Μια ομάδα μάλιστα από αυτές, καθώς ο λευκός καρχαρίας είναι αξιόμαχος αντίπαλος. Οι θαλάσσιοι βιολόγοι της Νότιας Αφρικής παρακολουθούσαν εδώ και καιρό μια ομάδα από όρκες και έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως ήταν αυτές που τους έβγαλαν από τη μέση.

Ο λευκός καρχαρίας φτάνει στα 6,5 μέτρα μήκος, την ίδια ώρα που το μέγεθος της όρκας κυμαίνεται στα 9,5 μέτρα. Κι ενώ μια μεταξύ τους μάχη έμοιαζε μέχρι τώρα ταινία επιστημονικής φαντασίας, δεν είναι πια, καθώς κάτι τέτοιο συμβαίνει στον αδυσώπητο κόσμο της θάλασσας…

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!