Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Ακόμα δύο νέα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Λέσβο
[Newsbeast]: Ακόμα δύο νέα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Λέσβο

[Newsbeast]: Ακόμα δύο νέα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Λέσβο

Τρία τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στο νησί από τον Δεκέμβριο

Λίγες εβδομάδες μετά τον τραγικό χαμό ενός βρέφους 5 μηνών στη Λέσβο από μηνιγγίτιδα, δύο ακόμα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Πρόκειται για δύο αγοράκια Αφγανικής καταγωγής που διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης της Μόριας, και μεταφέρθηκαν στο Γενικό νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», όπου διαγνώστηκαν με βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η άμεση αεροδιακομιδή των δύο παιδιών, ηλικίας 2 και 13 ετών στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η μηνιγγίτιδα Β, είναι ο επικρατέστερος τύπος μηνιγγίτιδας, που ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά στην χώρα μας. Πρόκειται για μία νόσο, η οποία εξελίσσεται ραγδαία, και μπορεί, εντός 24 ωρών, να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και θάνατο. H νόσος καταγράφει υψηλή κινητικότητα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη της μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω. Ο εμβολιασμός κατά των υπόλοιπων τύπων μηνιγγίτιδας, είναι επίσης απαραίτητος, ωστόσο δεν προστατεύει τα παιδιά από την μηνιγγίτιδα τύπου Β.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!