Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Airbnb και χρυσή βίζα ανεβάζουν τις τιμές των ακινήτων
[Newsbeast]: Airbnb και χρυσή βίζα ανεβάζουν τις τιμές των ακινήτων

[Newsbeast]: Airbnb και χρυσή βίζα ανεβάζουν τις τιμές των ακινήτων

Οι τρεις κατηγορίες επενδυτών και οι περιοχές που προτιμούν

Βλέποντας ότι η κτηματαγορά ανακάμπτει, Έλληνες και ξένοι αγοραστές έχουν βάλει στο στόχαστρο για επενδύσεις την αγορά ακινήτων .

Η μόδα που ακούει στο όνομα «βραχυχρόνια μίσθωση – Airbnb » αλλά και οι ξένοι που επιζητούν τη Golden Visa, όπου για να αποκτήσουν την άδεια διαμονής υποχρεούνται να αγοράσουν ακίνητο, έχουν ανακατέψει την τράπουλα της ζήτησης και των τιμών και έχουν φέρει στο προσκήνιο περιοχές και ειδη ακινήτων που λόγω της κρίσης είχαν βρεθεί για μεγάλο διάστημα εκτός αγοραστικού ενδιαφέροντος, γράφει το «Βήμα της Κυριακής».

Οι τιμές παρουσιάζουν σταδιακή άνοδος, ενώ σε περιοχές όπου σχεδόν αποκλειστικά τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αφορούν Airbnb, οι τιμές πώλησης έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Αθήνα και αρκετές περιοχές της Αττικής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης των ξένων επενδυτών, οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Ζιάβρα, επικεφαλής της RE/MAX Properties Investment.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται όσοι ενδιαφέρονται για μικρά ακίνητα εμβαδού έως 50 τετραγωνικά μέτρα (κυρίως διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου) με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση και τη διαμόρφωση ενός τουριστικού διαμερίσματος ώστε να εκμεταλλευτούν τις υψηλές αποδόσεις που προσφέρει η ημερήσια μίσθωση.

Εκτός της Αττικής, κερδίζουν το ενδιαφέρον η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Χαλκιδική, η Μεσσηνία, η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και άλλοι τουριστικοί προορισμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!