Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων
[Newsbeast]: Αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

[Newsbeast]: Αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Η αντιπαράθεση της Ρώμης με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό παραμένει

Αυξήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, αφού οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν την Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό της, ενώ γενικότερα οι αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης δεν σημείωσαν ουσιαστικές μεταβολές εν όψει των κρίσιμων εκλογών στις ΗΠΑ για το Κογκρέσο.

Η χθεσινή σύνοδος του Eurogroup δεν πέτυχε κάτι σημαντικό για την αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019 και αναθέρμανε τις ανησυχίες ότι ο επεκτατικός προϋπολογισμός της Ιταλίας αποτελεί απειλή για το ευρωσύστημα. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι το κοινό νόμισμα, απηχώντας προηγούμενες ανησυχίες ότι η παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων από την Ιταλία θα μπορούσε να προκαλέσει μία νέα κρίση της Ευρωζώνης.

Οι πωλήσεις, ωστόσο, των ιταλικών κρατικών ομολόγων περιορίσθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη νέας πληροφόρησης, σύμφωνα με αναλυτές. «Η Ιταλία διαμήνυσε ότι δεν θα υποχωρήσει από τα σχέδιά της, κάτι που υποδεικνύει περαιτέρω ένταση αυτής της αντιπαράθεσης», δήλωσε αναλυτής της ING. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν την Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό της για το 2019 πριν από την καταληκτική προθεσμία της επόμενης εβδομάδας, ώστε να είναι συνεπής με τους κανόνες της ΕΕ, αλλά η Ρώμη επέμεινε, λέγοντας ότι δεν θα αλλάξει το αμφισβητούμενο σχέδιό της για το έλλειμμα. Το προηγούμενο σχέδιο απορρίφθηκε, επειδή προβλέπει μία αύξηση κατά 0,6% του ΑΕΠ του διαρθρωτικού ελλείμματος της Ιταλίας το επόμενο έτος αντί της μείωσης που απαιτείται από τους κανόνες της ΕΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!