Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Αύξηση εξαγωγών από τη Ρουμανία προς την ΕΕ ο πρώτο 4μηνο του έτους
[Newsbeast]: Αύξηση εξαγωγών από τη Ρουμανία προς την ΕΕ ο πρώτο 4μηνο του έτους

[Newsbeast]: Αύξηση εξαγωγών από τη Ρουμανία προς την ΕΕ ο πρώτο 4μηνο του έτους

Σε ανοδική τάση και οι εισαγωγές

Κατά 4,9% αυξήθηκε η αξία των ρουμανικών εξαγωγών στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ρουμανίας (INS), σύμφωνα με το οποίο, την ίδια περίοδο, ανοδική ήταν, επίσης, η τάση που ακολούθησαν οι εισαγωγές στη Ρουμανία από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (+7,5%).

Οι ρουμανικές εξαγωγές στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αντιστοιχούν σε μερίδιο 77,6% επί του συνόλου των εξαγωγών για την προαναφερόμενη περίοδο. Οι χώρες που αποτέλεσαν βασικές πηγές απορρόφησης των ρουμανικών εξαγωγών ήταν η Γερμανία (23,3% του συνόλου των ρουμανικών εξαγωγών), η Ιταλία (11,1%) και η Γαλλία (7,4%).

Η αξία των ρουμανικών εξαγωγών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση , την ίδια περίοδο (Ιανουάριος – Απρίλιος 2019) ανήλθε σε 23,066 δισεκατομμύρια ευρώ και τα προϊόντα που είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτές ήταν μηχανήματα/εξοπλισμός, εξοπλισμός εγγραφής και αναπαραγωγής ήχου και εικόνας (καταλαμβάνουν το 29,6% του συνόλου των εξαγωγών).

Στο «πεδίο» των εισαγωγών, το πρώτο τετράμηνο του 2019 η αξία τους ανήλθε σε 28,108 δισ. ευρώ. Οι εισαγωγές από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιπροσωπεύουν, κατά την εξεταζόμενη περίοδο, το 75,2% του συνόλου των εισαγωγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!