Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Αυτός είναι ο λόγος που τα ζώα απέκτησαν ήχο
[Newsbeast]: Αυτός είναι ο λόγος που τα ζώα απέκτησαν ήχο

[Newsbeast]: Αυτός είναι ο λόγος που τα ζώα απέκτησαν ήχο

Μια εξέλιξη πριν από εκατομμύρια χρόνια για μια συγκεκριμένη λειτουργία

Από κραυγές και αλυχτίσματα, το βασίλειο των ζώων είναι γεμάτο από παράξενους και ανατριχιαστικούς πολλές φορές ήχους.

Όπως ξέρουν οι επιστήμονες, τα σπονδυλωτά απέκτησαν την ικανότητα για παραγωγή ήχου πριν από 100-200 εκατ. χρόνια. Μόνο που δεν γνώριζαν γιατί.

Μια νέα μελέτη μας λέει τώρα πως ήταν η ανάγκη της επικοινωνίας μέσα στο σκοτάδι της νύχτας που καθόρισε το χαρακτηριστικό.

Αμερικανοί και κινέζοι ερευνητές αναζήτησαν ίχνη ήχου ως και 350 εκατ. χρόνια πριν, δημιουργώντας ένα τεράστιο δέντρο ζωής από 1.800 είδη. Με υπολογιστικά και στατιστικά μοντέλα καθόρισαν την ηχητική επικοινωνία σε κάθε είδος ξεχωριστά και έψαξαν να βρουν αν η απουσία φωτός έπαιξε κάποιο ρόλο σε όλα αυτά.

Όπως μας λένε στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο «Nature Communications », ο κοινός πρόγονος των σπονδυλωτών πριν από 350 εκατ. χρόνια δεν είχε λαλιά, κι έτσι κάθε ζωική κατηγορία εξελίχθηκε διαφορετικά σε επίπεδο ηχητικής ικανότητας.

Και βρήκαν πράγματι μια συσχέτιση μεταξύ ηχητικής εξέλιξης και νυκτόβιας ζωής, εκεί δηλαδή που οι σωματικές κινήσεις και το χρώμα δεν έχουν καμία εφαρμογή μέσα στο σκοτάδι.

«Φαίνεται πως υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην εξέλιξη της ακουστικής επικοινωνίας όταν δραστηριοποιείσαι τη νύχτα», μας λένε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!