Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Αυτός είναι ο λόγος που ο Elon Musk επέλεξε το Βερολίνο και όχι τη Βρετανία για το πρώτο εργοστάσιο της Tesla
[Newsbeast]: Αυτός είναι ο λόγος που ο Elon Musk επέλεξε το Βερολίνο και όχι τη Βρετανία για το πρώτο εργοστάσιο της Tesla

[Newsbeast]: Αυτός είναι ο λόγος που ο Elon Musk επέλεξε το Βερολίνο και όχι τη Βρετανία για το πρώτο εργοστάσιο της Tesla

Μόνο στην παραγωγή η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει 6.000 με 7.000 θέσεις εργασίας

Στο Βερολίνο σκοπεύει η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla να κατασκευάσει το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη , όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Elon Musk.

Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση αυτή, όπως εξήγησε και πάλι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δεν είναι άλλος από το Brexit .

Η Tesla είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι επέλεξε μια τοποθεσία κοντά στο Βερολίνο για το νέο κέντρο σχεδιασμού της και το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών, κινητήρων και οχημάτων, δίνοντας μεγάλη ώθηση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η Ραμόνα Ποπ, αρμόδια για τις Οικονομικές Υποθέσεις στην τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου, δήλωσε ότι μόνο στην παραγωγή η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει 6.000 με 7.000 θέσεις εργασίας, με εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες περισσότερες σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, το λογισμικό ή η έρευνα.

«Το Brexit κατέστησε πολύ επικίνδυνη τη δημιουργία ενός Giga-εργοστασίου στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο Musk στην ιστοσελίδα του περιοδικού Auto Express.

Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έχει πλήξει τις ξένες επενδύσεις καθώς η μελλοντική εμπορική σχέση της χώρας με την ΕΕ δεν είναι ακόμα σαφής, ενώ έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από το δημοψήφισμα, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Η Βρετανία διενεργεί κοινοβουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!