Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αυτοψία από την υπουργό Πολιτισμού στο αναβατόριο της Ακρόπολης
[Newsbeast]: Αυτοψία από την υπουργό Πολιτισμού στο αναβατόριο της Ακρόπολης

[Newsbeast]: Αυτοψία από την υπουργό Πολιτισμού στο αναβατόριο της Ακρόπολης

«Ο μηχανισμός ανάβασης, μετά από μία δεκαπενταετία συνεχούς λειτουργίας, είναι γηρασμένος και δυσλειτουργικός»

Αυτοψία στο χώρο του αναβατορίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποίησε το πρωί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη , συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωπο της εταιρείας, που είχε τοποθετήσει και αναλάβει τη συντήρηση του ανελκυστήρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, διαπιστώθηκε ότι «ο σημερινός μηχανισμός ανάβασης, μετά από μία δεκαπενταετία συνεχούς λειτουργίας από την εγκατάστασή του, είναι ήδη γηρασμένος και δυσλειτουργικός. Επιπλέον αδυνατεί να εξυπηρετήσει ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, διότι το μέγιστος βάρος ανόρθωσης είναι περιορισμένο».

Εξάλλου, κοινή διαπίστωση, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, «αποτελεί ότι πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα η αντικατάσταση του αναβατορίου με νέο συγχρόνων προδιαγραφών, ώστε να πληρούνται απολύτως οι εξής προϋποθέσεις: η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων, καθώς και η συμβατότητα με την αισθητική του χώρου».

Ωστόσο, ώσπου να υπάρξει η οριστική επίλυση του προβλήματος με την εγκατάσταση νέου τύπου αναβατορίου, η υπουργός ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες τα εξής:

«1. Χρονοδιάγραμμα για την άμεση επίλυση του προβλήματος και την ασφαλή λειτουργία του υπάρχοντος μηχανισμού. Αργά το μεσημέρι η υπουργός Πολιτισμού σε νέα τηλεφωνική της επικοινωνία με τη διευθύντρια της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών ενημερώθηκε ότι έχει δρομολογηθεί για αύριο η αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων, ώστε να αποδοθεί το αναβατόριο σε πλήρη λειτουργία πιθανόν και εντός της ημέρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!