Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Το αυτοκίνητο που ήθελε να το ελέγχεις με… joystick
[Newsbeast]: Το αυτοκίνητο που ήθελε να το ελέγχεις με… joystick

[Newsbeast]: Το αυτοκίνητο που ήθελε να το ελέγχεις με… joystick

Το πειραματικό του 1996 που δεν είχε τιμόνι και πεντάλ

Ήταν το 1996 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού όταν παρουσιάστηκε ένα concept car τελείως διαφορετικό από τα άλλα.

Mercedes F200 Imagination το είπαν και ήταν ένα πισωκίνητο θηρίο 394 αλόγων, μια ιπποδύναμη που χάριζε αυτός ο θηριώδης V12 κινητήρας των 6 λίτρων.

Δεν ήταν ωστόσο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αυτά που θάμπωσαν τον κόσμο και τους ειδικούς, αλλά το γεγονός ότι ερχόταν να αλλάξει τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας ενός αυτοκινήτου. Και αυτό το joystick στη μέση φυσικά!

Η επόμενη μέρα της αυτοκίνησης φιλοξενούσε μια πληθώρα από gadgets που παραήταν μπροστά από την εποχή τους και δεν ξέρεις πραγματικά από πού να πρωταρχίσεις. Ή μάλλον ξέρεις, από το joystick!

«Sidesticks» είπε τον μοχλό χειρισμού η Mercedes και ήταν πραγματικά αυτό: ένα gaming joystick που δούλευε όπως στα βιντεοπαιχνίδια. Το πίεζες μπροστά; Το αμάξι επιτάχυνε. Το έσπρωχνες πίσω; Το αμάξι φρέναρε. Η κίνησή του δεξιά και αριστερά έστριβε το αυτοκίνητο στην επιθυμητή κατεύθυνση. Τόσο απλά, τόσο εύκολα.

Με μια κίνηση, δεν χρειάζονταν πια σταθερές της αυτοκίνησης όπως τα πεντάλ και το τιμόνι δηλαδή. Την ίδια στιγμή, το πρωτότυπο αντιλαμβανόταν από ποια από τις δύο μπροστινές θέσεις το λειτουργούσες, επιτρέποντάς σου να το οδηγείς και από τη θέση του συνοδηγού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!