Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Αυτό θα είναι το όνομα των εθνικολαϊκιστικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο
[Newsbeast]: Αυτό θα είναι το όνομα των εθνικολαϊκιστικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο

[Newsbeast]: Αυτό θα είναι το όνομα των εθνικολαϊκιστικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην κεφαλή της θα είναι ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων της ιταλικής Λέγκας, Μάρκο Τσάνι

Αλλάζει όνομα από σήμερα η ευρωομάδα των ακροδεξιών και εθνικολαϊκιστικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από «Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών» θα ονομάζεται «Ταυτότητα και Δημοκρατία». Επικεφαλής της θα είναι ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων της ιταλικής Λέγκας, Μάρκο Τσάνι.

Ο νέος επικεφαλής εξέδωσε αμέσως μία ανακοίνωση για τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της ευρωομάδας, λέγοντας: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μία ριζική αλλαγή, που θα εγκαταλείπει τις λογικές που της επιβλήθηκαν έως σήμερα και που εμπαίζουν τους πολίτες. Εκείνοι που έχουν βλάψει αυτήν την Ένωση δεν μπορούν να υποστηρίζουν ότι θα την ανοικοδομήσουν. Απεναντίας, αυτός είναι ο σκοπός που πρέπει εμείς να επωμισθούμε».

Ο 32χρονος Τσάνι, από το Λοβέρε του Μπέργκαμο, που αναλαμβάνει επικεφαλής της νέας ευρωομάδας στη δεύτερη θητεία του στο ευρωπαϊκό νομοθετικό όργανο, προσθέτει στο ίδιο κείμενο: «Εμείς είμαστε η πιο μεγάλη ευρωσκεπτικιστική ομάδα» στο Ευρωκοινοβούλιο . Όμως, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποχώρηση από το ευρώ και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα «δεν υπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα αυτής της ομάδας, αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές».

Η Λέγκα, που εξέλεξε στο Στρασβούργο 28 έδρες είναι η πιο πολυπληθής αντιπροσωπεία στους κόλπους της νέας ευρωομάδας, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης οι ακροδεξιοί του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν και οι Γερμανοί ακροδεξιοί του AfD.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!