Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Με αυτά τα ποτά έκαναν κεφάλι οι αρχαίοι!
[Newsbeast]: Με αυτά τα ποτά έκαναν κεφάλι οι αρχαίοι!

[Newsbeast]: Με αυτά τα ποτά έκαναν κεφάλι οι αρχαίοι!

Οι αλκοολούχες περιπέτειες του ανθρώπινου παρελθόντος

Οι άνθρωποι πνίγουν τις έγνοιες τους στο ποτό εδώ και χιλιετίες.

Όπως υποδεικνύουν εξάλλου οι ανθρωπολόγοι, το αλκοόλ ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους για να μετατραπεί ο άνθρωπος από τροφοσυλλέκτη σε καλλιεργητή και να φτιάξει οργανωμένες κοινωνίες!

Είτε το χρησιμοποιούσαν σαν γιατρικό είτε σαν κοινωνικό λιπαντικό, το αλκοόλ διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξέλιξη των κοινωνιών.

Και τα παρακάτω το δείχνουν αυτό και με το παραπάνω…

Το παλιότερο αλκοόλ που βρέθηκε ποτέ

Ήταν στην Κίνα και σχετικά πρόσφατα (2004) όταν η σκαπάνη έφερε στο φως τις παλιότερες αποδείξεις για ανθρώπινη κατανάλωση αλκοόλ. Χημική ανάλυση σε ένα σπασμένο πήλινο αγγείο έδειξε ότι οι Κινέζοι τα έτσουζαν ήδη από το 7000 π.Χ. Όλα τα κεραμικά μάλιστα που εξετάστηκαν περιείχαν ίχνη του ίδιου τύπου ποτού, καμωμένου από ρύζι, μέλι και φρούτα.

Μέλι, σταφύλια και τα άλλα συστατικά του κινεζικού ποτού έφτιαχναν έναν αλκοολούχο ρόφημα με όλη τη μαγιά και τη ζάχαρη που χρειάζεται για τη ζύμωση.

Το κρασί του φαραώ Σκορπιού Α’

Μέσα στις σκιές της ιερής νεκρόπολης Άβυδου της Αιγύπτου και ειδικά στον τάφο του θινίτη φαραώ ήταν που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι το παλιότερο κρασί της Αιγύπτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!