Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Αυστηρή απάντηση της Ε.Ε. στην κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία
[Newsbeast]: Αυστηρή απάντηση της Ε.Ε. στην κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία

[Newsbeast]: Αυστηρή απάντηση της Ε.Ε. στην κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία

«Ένα θέμα είναι τι θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, ένα άλλο είναι τι τελικά θα νομοθετηθεί»

Η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει την Παρασκευή τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών, μια απόφαση που δεν έμεινε αναπάντητη από την Ε.Ε.

«Ένα θέμα είναι τι θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο αλλά ένα άλλο είναι τι τελικά θα νομοθετηθεί», σχολίασαν ευρωπαϊκές πηγές. «Η απόφαση ανήκει στην Ελλάδα, η οποία είναι πλέον εκτός προγράμματος ωστόσο έχει αναλάβει δεσμεύσεις, στις οποίες δεν πρέπει η όποια απόφαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας να έχει αρνητικό αντίκτυπο και να υπάρξουν παρεκκλίσεις», τονίζουν ακόμη.

Ειδικότερα, έγκυρες ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνουν μετά την απόφαση της κυβέρνησης πως η πρόθεση στο τελευταίο Eurogroup ήταν και συνεχίζει να είναι υπέρ τού να προχωρήσουμε όσο γίνεται συντομότερα προς μία συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας , στο πλαίσιο της τακτοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Με δεδομένη αυτή την πρόθεση, προσθέτουν, είναι πιθανόν στο επόμενο Eurogroup της 5ης Απριλίου να υπάρξει τελικώς συμφωνία.

Υπάρχουν καθημερινές επαφές σε τεχνικό επίπεδο για να βρεθεί κοινός τόπος, προσθέτουν οι ίδιες πηγές με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης να νομοθετήσει εντός της εβδομάδας για το θέμα. Βεβαίως, διευκρινίζουν οι ευρωπαϊκές πηγές, ένα θέμα είναι τι θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο αλλά ένα άλλο είναι τι τελικά θα νομοθετηθεί, σημειώνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!