Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Αφιερωμένο στην Τζούνκο Ταμπέι το σημερινό doodle της Google
[Newsbeast]: Αφιερωμένο στην Τζούνκο Ταμπέι το σημερινό doodle της Google

[Newsbeast]: Αφιερωμένο στην Τζούνκο Ταμπέι το σημερινό doodle της Google

80 χρόνια από την γέννηση της πρώτης γυναίκας που πάτησε την κορυφή του Έβερεστ

H Junko Tabei ήταν η πρώτη γυναίκα που έφτασε στην κορυφή του βουνού Έβερεστ.

Γεννήθηκε στο Miharu, Fukushima ,και ήταν η πέμπτη κόρη σε μια οικογένεια επτά παιδιών.Θεωρήθηκε ασθενές, αδύναμο παιδί, αλλά ξεκίνησε ορειβασία στην ηλικία των 10 ετών, πηγαίνοντας σε ταξίδι αναρρίχησης στο όρος Mount Nasu . Αν και ενδιαφέρεται να κάνει περισσότερη αναρρίχηση, η οικογένειά της δεν είχε αρκετά χρήματα για ένα τόσο ακριβό χόμπι και η Τάμπεϊ έκανε λίγες αναρτήσεις κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών της χρόνων

Από το 1958 έως το 1962, η Tabei σπούδασε Αγγλική λογοτεχνία και εκπαίδευση στο Showa Women’s University , όπου ήταν μέλος του συλλόγου ορειβασίας. Στο πανεπιστήμιο συναντήθηκε με μια ομάδα ανδρών φοιτητών που ήταν σε ένα αλπικό κλαμπ, το οποίο επιθυμούσε να συμμετάσχει. Μετά την αποφοίτησή της, η Tabei δημιούργησε το Ladies Climbing Club: Japan (LCC) το 1969. Το σύνθημα της λέσχης ήταν “Ας πάμε σε μια υπερπόντια αποστολή από τους εαυτούς μας” και ήταν το πρώτο του είδους στην Ιαπωνία.

Η Τάμπε δήλωσε αργότερα ότι ίδρυσε το σύλλογο ως αποτέλεσμα του πώς αντιμετωπίστηκε από άντρες ορειβάτες της εποχής. μερικοί άνδρες, για παράδειγμα, αρνήθηκαν να σκαρφαλώσουν μαζί της, ενώ άλλοι νόμιζαν ότι ενδιαφερόταν μόνο για αναρρίχηση ως τρόπος να βρεθεί ένας σύζυγος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!