Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα
[Newsbeast]: Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

[Newsbeast]: Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

«Η 13η σύνταξη θα ενισχύει μόνιμα το εισόδημα των 2,5 εκατ. συνταξιούχων»

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των χαμηλών και των μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου , σε συνέντευξή της στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

«Λαμβάνουμε μόνιμα μέτρα κοινωνικής ελάφρυνσης και στήριξης των εισοδημάτων, τα οποία δεν είναι τα πρώτα, έχουμε ξεκινήσει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) να ξεδιπλώνουμε αυτόν το διαφορετικό χάρτη οικονομικής πολιτικής και μόνιμης ενίσχυσης των εισοδημάτων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Και αυτό διότι καταφέραμε να βγούμε από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018, να έχουμε καλά οικονομικά, να έχουμε αποθεματικά στα ταμεία μας, τα οποία μας δίνουν και διαπραγματευτική δύναμη, να έχουμε πολιτική και οικονομική ελευθερία, για να χαράσσει αυτή η κυβέρνηση τις πολιτικές της με βάση τις προτεραιότητες που έχει» σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη ειδικότερα στη νέα 13η σύνταξη, υπογράμμισε ότι αυτή θα ενισχύει μόνιμα το εισόδημα των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Με βάση και το δημοσιονομικό χώρο του 2019, συμπλήρωσε, έχει μία αναδιανεμητική δομή.

«Οι συνταξιούχοι που έχουν κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν επιπλέον το 100% της σύνταξής τους. Όσοι έχουν 501 έως 600 ευρώ, θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους, όσοι έχουν 601 έως 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους και από 1.000 ευρώ και πάνω θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους» εξήγησε η υπουργός Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!