Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Οι «28» συζητούν για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.
[Newsbeast]: Οι «28» συζητούν για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.

[Newsbeast]: Οι «28» συζητούν για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.

Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό καθώς και η ανάγκη για την επίτευξη ομοφωνίας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ θα αποτελέσουν το πρώτο θέμα της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Δεδομένου ότι οι αφίξεις στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 98% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015, οι 28 αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ, αναμένεται να επικεντρωθούν στη λεγόμενη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία αφορά κυρίως τις αφίξεις οικονομικών μεταναστών από την Αφρική στην Ιταλία. Ωστόσο, οι «28» αναμένεται να ζητήσουν την επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής των μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, αλλά και την αποστολή περισσότερων εμπειρογνωμόνων από τα κράτη μέλη στην Ελλάδα.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια ακόμα Σύνοδο “κρίσης”» ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, συμπληρώνοντας πως είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι τα αποτελέσματα της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ είναι «επιτέλους» ορατά. Ο ίδιος επισήμανε πως από 150.000 που ήταν οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά τον περασμένο Σεπτέμβριο, φέτος είναι μόλις 3.300.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!