Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: 120 δόσεις: Πότε θα λειτουργήσει η πλατφόρμα
[Newsbeast]: 120 δόσεις: Πότε θα λειτουργήσει η πλατφόρμα

[Newsbeast]: 120 δόσεις: Πότε θα λειτουργήσει η πλατφόρμα

Προσπάθεια για αύξηση των δόσεων σε 24 για τα νομικά πρόσωπα

Άμεσα θα λειτουργήσει, μετά την ψήφισή της, η ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς η πλατφόρμα είναι έτοιμη, όπως είπε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει λυθεί το θέμα της έγκρισης από τους θεσμούς και διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής -ίσως να φτάσουν τις 24- για τα νομικά πρόσωπα.

Για τον εξωδικαστικό μηχανισμό , ο ειδικός γραμματέας ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί 7.000 οφειλέτες και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους 2.000, ενώ, για όσους οφείλουν έως 20.000 ευρώ και για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων .

Μιλώντας για το ύψος του ιδιωτικού χρέους το οποίο σήμερα εκτιμάται σε περίπου 300 δισ. ευρώ, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του είναι πλασματικό καθώς αφορά πολύ παλιές οφειλές, για τις οποίες ο πρόεδρος του επιμελητηρίου εκτίμησε ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι από τα 4 εκατ. οφειλέτες τα 3,5 εκατ. οφείλουν έως 5.000 ευρώ και τόνισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας ως το πλέον καταλληλότερο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!